Dr. Aydın SÖYLEMEZ - Psikolojik Danışman ve Rehber Öğretmen

Dr. Aydın SÖYLEMEZ, 1988 yılında Muş ilinde doğmuş olup lise eğitimini Muş Lisesi’nde tamamlamıştır. Malatya İnönü Üniversitesi’nde 2 yıl Sınıf Öğretmenliği bölümüne devam etse de eğitimini yarıda bırakıp tekrar Üniversite sınavına girerek istediği okul ve bölüm olan Boğaziçi Üniversitesi, Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik bölümünü kazanmıştır. 2009-2014 yılları arasında lisans eğitimini tamamlayarak memleketi Muş’ta Okul Psikolojik Danışmanı olarak meslek hayatına başlamıştır. Muş ve Kocaeli illerinde ayrı ayrı ortaokul, anaokulu ve ilkokul kademelerinde görev yapmıştır. Ayrıca Sakarya Üniversitesi’nde 2014-2016 yılları arasında Yüksek Lisans, 2016-2021 yılları arasında da Doktora eğitimini tamamlayarak Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Bilim Dalında, Doktor unvanı elde etmiştir. Meslekte 8. yılı olup 2021 yılı itibariyle Katar Türk Okulu’nda Okul Psikolojik Danışmanı ve Rehber Öğretmen olarak hizmet vermeye başlamıştır. İyi düzeyde İngilizce ve Arapça bilmektedir.