KATAR TÜRK İLKOKULU

Vizyon: Sosyal, kültürel, bilimsel alandaki yenileşme, gelişme ve değişmeyi yakından takip eden, gücünü tarihi geçmişinden alan, ülkemizi temsilde öncü örnek bir okul olmaktır.

Misyon: Türk milli eğitiminin temel amaçları doğrultusunda, eğitim ve öğretimdeki kalitesiyle bütün öğrencilerin; 1. Milli kültürlerini tanıyan ve yaşam tarzı olarak benimseyen, 2. Yaşadıkları ülkeye uyum sağlayan ve evrensel değerlere sahip olan, 3. Türkçeyi doğru, güzel, etkili ve kurallarına uygun olarak öğrenen ve kullanan, 4. Ulaştığı bilgiyi kullanabilen, düşünen, sorgulayan, özgüveni yüksek ve geleceğe umutla bakan, 5. Kendisiyle ve toplumla barışık, öğrenmeyi öğrenen, gelişmeye açık, sorumluklarının bilincinde, rekabetçi, paylaşmayı bilen, bilimsel düşünen, milli ve manevi değerlerimizle mücehhez , 6. İlgi ve yetenekleri doğrultusunda hayata ve bir üst öğretim programına hazır olan, bireyler yetiştirirken, öğretmenlerin çalışmaktan zevk aldığı, öğrencilerin de kendini mutlu hissettiği bir kurum olmak.

Başarılar: Okulumuz Katar´da birçok sosyal, kültürel, eğitimsel aktivitede yer almış olup birçok başarılar kazanmıştır. En önemli başarı olarak 2018 yılında Odyssey of the Mind yarışmasında Katar´da 300 okul arasında 3.olarak Katar´ı temsilen Amerika finallerine katılmıştır.

Saatler: 08:00 - 14:30
Isınma: Okulumuz son teknoloji klima ve havalandırma sistemleriyle donatılmıştır.
Bağlantı: ADSL
Yabancı Dil: İngilizce ders saatleri ağırlıklı olmak üzere, haftada 2 saat her sınıfta Arapça dersi de vardır.
Servis Bilgisi: Okul servisimiz yoktur. Velilerimiz özel araçlarıyla veya grup halinde özel taksi servisiyle öğrencilerimizin okula ulaşımını sağlamaktadır.
Taban-Tavan Puan Bilgileri: 2021-2022 Eğitim Öğretim yılında okulumuz, her branşta 18 öğretmen ve 7 personel ile 225 örgün öğretimde öğrencimize, 120 açık lisede öğrencimize hizmet etmektedir.
Okulun Sınav Başarı Durumu: Okulumuzda LGS sınavlarına giren öğrencilerimiz arasında en yüksek yüzdelik dilim %1.5 olmuştur.
Sınavala Öğrenci Yerleştirme Yüzdesi: 2021-2022 Eğitim Öğretim yılında okulumuzda Katar Türk Anadolu Lisesi olarak 9-10-11. Sınıflar mevcuttur. Sonraki yıl 12.Sınıf da açılacaktır.
Sportif Etkinlikler: Okulumuz futbol, voleybol, izcilik takımları ile Katar´da birçok sportif aktivitede yer almıştır.
Bilimsel Etkinlikler: Okulumuzda Tübitak Bilim Şenliği başta olmak üzere yabancı okullarla ortak birçok bilimsel etkinlik düzenlenmiştir.
Proje Çalışmaları: Mehmetçik Vakfı, Lösemili Çocuklar, IHH, TSK´ya destek vb. projeler okulumuzda yürütülmektedir.
Yurtdışı Proje Faaliyetleri: Odyssey of the Mind, Spelling Bee, Robotik Kodlama ve ALF Foundation bünyesindeki projeler okulumuzda yürütülmektedir.
Kontenjan Bilgileri: 300
Diğer Hususlar: Okulumuzda Anaokulu ve Anasınıfı yoktur. İlkokul (1-4. Sınıflar), Ortaokul (5-8. Sınıflar) Lise (9-11. Sınıflar) Açık Ortaokul, Açık Lise, Anadolu Üniversitesi, LGS, YÖS, AÖF sınavları okulumuzda mevcuttur.

Telefon - (974) 4490 2149

WEB - https://katar.meb.k12.tr

Adres - 815. Cadde No4 Ain Khalid Gate Compound Yanı Ain Khaled, AlRayyan / QATAR

Öğretim Şekli :Tekli ve Karma Öğretim

Yerleşim Yeri - Zone: 56, 815. Cadde, No:3 Ain Khaled Gate Compound Yanı

Ulaşım Özel Araçlar ile sağlanmaktadır. Doha´da resmi ve özel her türlü ticari taksi mevcuttur. Okulumuza en yakın metro istasyonu Villagio istasyonudur.

İl/İlçe Merkezine Uzaklık AL-RAYYAN Belediyesi, Ain-Khaled bölgesinde Ain-Khaled Gate Sitesi yanındadır. Doha Merkeze uzaklığı takriben 15 km civarındadır.